Lokaal nieuwsplatform vandaag.nl


Vanaf 31 augustus heeft Holland Media Combinatie haar portfolio uitgebreid met 17 lokale nieuwssites. Op vandaag.nl krijgen bezoekers dagelijks een vers aanbod aan nieuws voorgeschoteld uit de directe woonomgeving.

Waarom klonken er sirenes vannacht? Wat is er gebeurd in mijn buurt? De antwoorden vinden consumenten op vandaag.nl, waardoor zij in no-time op de hoogte zijn van 112-nieuws en gebeurtenissen in hun omgeving. Het nieuwsaanbod is actueel, gebruikersvriendelijk en toegankelijk. Vandaag.nl is steeds gekoppeld aan de naam van een gemeente (bijvoorbeeld hoofddorp.vandaag.nl). De site wordt geïntroduceerd in de plaatsen Purmerend, Schagen, Den Helder, Hoorn, Alkmaar, Zaandam, Beverwijk, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Lisse, Leiden, Amstelveen, Zoetermeer, Amsterdam en Almere.

De 17 nieuwe sites zijn identiek qua functionaliteit en vormgeving en dragen de naam vandaag.nl. Alleen in Zoetermeer en Amsterdam blijven de namen Postiljon.nl en Echo.nl vanwege de enorme naamsbekendheid. Onder deze bekende merknamen treffen bezoekers geoptimaliseerde sites aan. De nieuwe sites zijn responsive en bovendien zeer geschikt voor mobiel gebruik.

Basis is eerstelijns nieuws (112-nieuws)

De basis van de berichtgeving op de sites is eerstelijns nieuws (112-nieuws). Hoewel deze sites in eerste instantie geen mogelijkheid bieden om zelf content te plaatsen, wordt er wel nagedacht hoe de bezoeker in de toekomst actief kan worden betrokken.

De ontwikkeling van deze websites vindt gefaseerd plaats. De sites worden continue gemonitord en getest op gebruikersvriendelijkheid en bereik. Welk nieuws werkt, welk nieuws niet? Welke verhalen worden gelezen en welke niet? Op basis daarvan vindt de finetuning plaats.

Promotie

Via een advertentiecampagne in de huis-aan-huiskranten worden bezoekers naar de site getrokken. Ook redactioneel gezien zal het nieuwe merk in de huis-aan-huiskranten onder de aandacht worden gebracht als de plek waar relevante lokale content wordt geplaatst.

Advertentiemogelijkheden

Download de factsheet met advertentiemogelijkheden


www.vandaag.nlDeel deze pagina:

Meer weten?

Bel 072 519 6396

Of vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.