Kant en klaar materiaal

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanleveren van kant en klaar materiaal. Wel bieden wij de mogelijkheid voor optionele diensten als het normaliseren van afgekeurd materiaal.

 

Service kant en klaar materiaal
Specificaties aanleveren klant en klaar materiaal

Advertentiemateriaal dient als PDF te worden aangeleverd. Lever het materiaal digitaal en drukgereed aan. Mail bestanden kleiner dan 5 MB als Certified PDF met het actuele NewspaperAds Profiel (zie www.printarena.nl). Is het bestand groter dan 5 MB of heeft u algemene vragen m.b.t. het aan te leveren materiaal, bel dan naar +31 72 519 6444

Standaard voor het aanleveren voor kranten is NewspaperAds_1v4. Informatie en profielen: printarena.nl. Volgens deze standaard profielen dienen PDF bestanden te worden gecreëerd en gecontroleerd. In Nederland spreekt men vaak over ‘Certified PDF’, maar naast Certified PDF zijn er nog vele leveranciers die producten leveren voor het maken en controleren van goede PDF bestanden. Op printarena.nl is alles te vinden voor het juist aanmaken van een PDF (o.a. icc profielen, PDF profielen en het ‘Technisch overzicht voor vormgeving').

Printarena.nl is een initiatief van gezamenlijke brancheorganisaties op het gebied van print binnen de grafimedia industrie. Kijk op printarena.nl bij Advertenties Dagbladen. Daar is ook het document ‘Standaardisatie Advertentiemateriaal’ te downloaden.


Instellingen voor het maken van het juiste PDF

  • Download hier het opmaakprofiel voor het aanleveren van krantenadvertenties (ZIP bestand).
  • Kleuren: Maak altijd gebruik van kleurprofielen die aansluiten bij de gekozen druktechniek. Deze profielen zijn te vinden op printarena.nl bij kleurprofielen.
  • Steunkleuren: Steeds vaker worden steunkleuren als full colour opgebouwd. Afhankelijk van de gekozen steunkleur kan enig kleurverschil ten opzichte van de originele steunkleur ontstaan.


Materiaalproces

Eén gespecialiseerd loket voor het aanleveren van uw advertentiemateriaal; de afdeling Operations Traffic van Holland Media Combinatie. Ervaren medewerkers informeren, adviseren en helpen u met uw advertentiemateriaal. Klik hier voor het aanleveren van het advertentiemateriaal.

Deel deze pagina: